Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Silicon acvarii Mapei Mapesil AC

Silicon monocomponent Mapesil AC, acetic, fara solventi, rezistent la mucegai, pentru a etansa rosturi sau imbinari la elemente de sticla, inclusiv acvarii, diverse culori, tub 310ml
Producător: Mapei
Disponibilitate: In stoc
*
Preț vechi: 42,88 RON
40,46 RON

Silicon acvarii Mapesil AC

Mapesil AC este un etansant siliconic acetic si anti-mucegai, sub forma de pasta tixotropica, pentru rosturi elastice ale placarilor ceramice, alungire maxima 20%.

DOMENII DE APLICARE
Mapesil AC se utilizeaza pentru a etansa rosturi sau imbinari la elemente din sticla, ceramica sau aluminiu anodizat. Pe suprafetele dificile cum ar fi beton, lemn, elemente vopsite sau materiale plastice, pe suprafata de imbinare se aplica mai intai amorsa de aderenta tip Primer FD si dupa uscare se poate aplica etansantul Mapesil AC.
Mapesil AC se utilizeaza pentru etansarea elastica a rosturilor de dilatatie supuse la miscari de amploare mare (de pana la 20% din dimensiunea initiala).
Mapesil AC se foloseste pentru formarea de garnituri perfecte si elastice intre elementele de constructie in sectoarele: edilitar, mecanic, naval, automobilistic si industrial.
Exemple tipice de aplicare
In constructii:
-Etansarea rosturilor elastice la placile din ceramica, placi din roci naturale (insensibile la acizi) si beton, cu conditia ca etansantul sa nu fie supus unei puternice uzuri prin abraziune.
-Etansarea elastica a suprafetelor de contact dintre obiectele sanitare si suprafata de ceramica la bai si sali de dus, cu etansant de aceeasi culoare cu chitul de rosturi pe baza de ciment.
-Etansarea rosturilor de dilatatie la placarile ceramice ale piscinelor.
-Asamblarea caramizilor de sticla, vitraliilor artistice.
-Etansarea profilelor de sticla cu profil in “U” .
-Etansarea panourilor prefabricate sau elementelor din beton;
-Etansarea elementelor din sticla, inclusiv pentru acvarii.
-Etansarea conductelor de aer, apa etc.
-Etansarea obloanelor, ferestrelor mici, a sticlei etc;
-Etansarea rezervoarelor, cisternelor, tuburilor, cazanelor.
-Etansarea intre materiale cu coeficienti diferiti de dilatatie.

RECOMANDARI
-Nu folositi Mapesil AC pentru etansarea rosturilor la placaje ceramice sau placi din roci naturale de culoari deschise. Utilizati Mapesil LM.
-Nu folositi Mapesil AC pentru etansarea rosturilor la placi sensibile la acizi, de exemplu pietre calcaroase. Utilizati un etansant siliconic neutru (tip Mapesil LM).
-Utilizarea etansantului Mapesil AC pe suprafete din plastic sau bitum nu este recomandata deoarece in timp scade aderenta, iar suportul din bitum poate elibera substante care pot altera culoarea.
-Rezistenta chimica a etansantului este in general buna dar, datorita conditiilor variate de lucru si expunere ambientala, se vor executa probe preliminare de comportare a produsului Mapesil AC.
-Nu utilizati Mapesil AC pentru etansarea sau lipirea placilor de sticla pentru acvarii.
-Pentru etansarea rosturilor la pardoseli de trafic intens utilizati etansant poliuretanic (tip Mapeflex PU21).

Fisa tehnica silicon acvarii Mapesil AC

Specificațiile produselor
Numele atributului Valoarea atributului
Ambalare Tub
Cantitate 300 ml
Utilizare Interior