Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Ne pare rau - acest produs nu mai e disponibil in oferta noastra

Lac parchet trafic mediu Thomsit PP55 5L

Lac Thomsit PP55 pe baza de apa, poliuretanic, semi-mat sau ultra-mat, destinat traficului mediu, bidon 5L - NUMAI LA COMANDA
Disponibilitate: Stoc epuizat - pe lista de așteptare și se va expedia când va fi din nou în stoc.
Cerere preț

CARACTERISTICI
Thomsit PP55 este un lac pe baza de apa, semi-mat sau ultra-mat. Este o dispersie poliuretanica monocomponenta, gata preparata.

DOMENII DE UTILIZARE
Thomsit PP55 lac pe baza de apa este indicat pentru parchet, pardoseli din lemn, scari si lemn în interior. Partial indicat pentru lemnul exotic, de ex. numai cu continut redus de ulei. Efectuati întotdeauna un test preliminar! În special pentru lemnul cu nuanta naturala (de ex. artar) si bambus, Thomsit PP55 este indicat si ca grund (amorsa). Pentru a intensifica nuanta naturala a lemnului (de ex. stejar) aplicati întâi un strat de grund Thomsit PP20. Thomsit PP55 este un lac pe baza de apa pentru trafic normal si intens, cu uscare foarte rapida, capacitate mare de umplere, usor de aplicat, poate fi slefuit foarte bine, rezistent la apa si substante chimice folosite în gospodarie si zgârieturi, rezistent la urme de tocuri de încaltaminte, rezistent la alunecare conform DIN 18032, partea a doua. Întarire completa dupa aproximativ 3 zile, nu este periculos pentru mediu.

MOD DE APLICARE
Agitati bine înainte de aplicare. Suprafata ce urmeaza a fi tratata trebuie sa fie curata si uscata (fara urme de substante chimice de curatare).
Folositi granulatie 100-120 pentru slefuirea finala. Pentru lemnul cu capacitate de absorbtie foarte ridicata, de ex. fag, artar sau frasin nu folositi spatula.
1. Amorsare: Daca se doreste o nuanta calda a lemnului, de ex. lemn de stejar, grunduiti suprafata cu Thomsit PP20.
a) Aplicati 2 straturi de Thomsit PP55, aproximativ 50 g/mp per strat.
b) Aplicati 1 strat de Thomsit PP55 sau PP20, cel putin 100 g/mp, în functie de capacitatea de absorbtie a lemnului.
2. Stratul final: Aplicati 2 (3) straturi de amestec Thomsit PP55 cu rola sau pensula, aproximativ 130 g/mp per aplicare. Thomsit PP55 poate fi aplicat de asemenea cu pistolul pulverizator. Se acorda consultanta individuala.
Nota: Timpul de asteptare între aplicarea straturilor nu trebuie sa depaseasca 12 ore. În caz contrar, este necesara slefuirea înainte de aplicarea lacului (slefuire cu granulatie 120).
Nu se slefuieste suprafata dupa grunduire. Slefuirea se realizeaza numai înainte de aplicarea stratului final! (discuri slefuire si benzi cu granulatia 120). Consum total: min. 360 g/mp (grund + strat final).
Timpul de uscare: Dupa aplicarea grundului cu rola sau pensula aproximativ 2 ore. Dupa aplicarea straturilor finale aproximativ 2-4 ore, dar nu mai mult de 12 ore. În caz contrar este necesara slefuirea suprafetei. Suprafata poate fi folosita (cu grija) dupa aproximativ 4 ore, partial dupa aproximativ 1 zi iar covoarele pot fi asezate pe suprafata dupa aproximativ 3-5 zile. Durabilitatea si mentinerea calitatii suprafetelor lacuite depind de modul cum sunt folosite în primele zile. 
Timpul de uscare mentionat este valabil pentru o temperatura de +20ºC si o umiditate relativa a aerului de 55%. Asigurati aerisirea corespunzatoare. Fara curenti de aer! O umiditate relativa a aerului mai crescuta sau o temperatura mai redusa determina întârzierea procesului de uscare.
Unelte de aplicare: Pentru aplicarea lacului Thomsit PP55: spatula pentru aplicare rapida, inoxidabila; rola si pensula. Pentru obtinerea celor mai bune
rezultate folositi doar unelte corespunzatoare. Curatati uneltele imediat dupa folosire cu servete absorbante, dupa care spalati abundent cu apa.
Agenti de slefuire: Benzi abrazive, role, discuri, de diferite tipuri.
Temperatura de aplicare: Temperatura de aplicare a lacului PP55 trebuie sa fie situata între +15ºC si +30ºC.
Curatare si întretinere: Recomandam Thomsit PP80 pentru suprafete lucioase si semilucioase.
Se foloseste cel mai devreme dupa aproximativ 3-5 zile de la aplicarea stratului final de lac.
Nu garantam obtinerea rezultatelor în cazul folosirii de alte produse în afara produselor Thomsit pentru curatare si întretinere.
Recomandam de asemenea în cazul zonelor foarte expuse la murdarie (în special zonele de acces) folosirea unor covorase de protectie, pentru scaune pastile de pâsla protectoare iar pentru scaunele de birou folosirea de roti speciale conform DIN 68131.
Fisele tehnice si instructiunile de întretinere sunt disponibile la cerere.
Lacuirea ulterioara: Lacuirea ulterioara cu Thomsit PP55 se face dupa curatare si slefuirea suprafetei (granulatie 100). Parchetul uzat si lacuit trebuie sa fie slefuit înainte de aplicarea lacului. În cazul parchetului prefabricat (prelacuit) verificati mai întâi (se recomanda consultanta individuala).
Masuri de precautie: A nu se lasa la îndemâna copiiilor. Asigurati aerisirea corespunzatoare în timpul aplicarii si dupa. Nu inhalati! Purtati o masca de protectie si evitati contactul cu pielea si ochii, în caz de contact spalati imediat zonele afectate.
Nu deversati produsul în canalizare, apa sau sol. Recipientele se trimit golite la centrele de reciclare.

DEPOZITARE
A se depozita în locuri racoroase si uscate (temperatura de depozitare si transport între +6ºC si +30 ºC. Perioada de valabilitate a produsului pastrat în ambalajul original închis este de 6 luni. Recipientele deschise se închid bine si se folosesc cât mai curând.
Clasa poluare apa 1, Giscode: W3+.
A se proteja de înghet!

AMBALARE
Bidoane plastic de 5 L si 10 L.

TERMEN DE VALABILITATE
In conditii de depozitare corespunzatoare (spatii uscate si racoroase, în recipientul original închis) perioada de valabilitate este de 6 luni.

Specificații produse
Ambalare Bidon
Cantitate 5 L
Utilizare Interior