Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Spuma poliuretanica de pistol Ceresit TS 62

Spuma poliuretanica de pistol cu expandare controlata, pentru montajul tocurilor, izolarea si umplerea spatiilor in zidarie, preferabil vara, 750 ml
Producător: Ceresit
26,04 lei
22,61 lei

Ceresit TS 62

CARACTERISTICI
• Aderenta deosebita pe majoritatea tipurilor de materiale
• Izolare termica si acustica ridicata
• Rezistenta la umiditate
• Capacitate mare de umplere
• Dozare precisa
• Pierderi minime datorita dozajului foarte fin
• Rezistenta la îmbatrânire
Ceresit TS 62 este o spuma poliuretanica monocomponenta, gata de utilizare, cu întarire la umiditate.
Este ambalata în tuburi sub presiune prevazute cu un cap filetat special conceput pentru fixarea pistolului de aplicare. Spuma Ceresit TS 62 este autoexpandabila si formeaza o pelicula dupa aproximativ 15 min. Timpul total de întarire este de maxim 24 ore. Exista posibilitatea de a obtine un volum de 40 litri de spuma întarita dintr-un tub de TS 62, dar aceasta depinde foarte mult de conditiile de lucru - temperatura, umiditatea aerului, spatiul disponibil pentru expandare etc. Nu este remarcabila modificarea de volum dupa expandare. Spuma poliuretanica TS62 intarita nu este toxica.

DOMENII DE UTILIZARE
• Montarea ferestrelor si a ramelor de usi
• Umplerea golurilor
• Etansarea spatiilor deschise în acoperisuri si materiale de izolatie (ex.: panouri sandwich)
• Creeaza bariere fonoizolante
• Umplerea golurilor pe lânga tevi
• Fixarea panourilor termoizolante, a placilor de acoperis, etc. 

MOD DE UTILIZARE
Înainte de aplicare, tubul de Ceresit TS 62 trebuie tinut la temperatura camerei pe o perioada de cel putin 12 ore. Tubul se va agita energic de cca 20 de ori sau timp de 15 sec. Îndepartati capacul de plastic al tubului si însurubati prin strângere teava de plastic la tub. În timpul lucrului, tubul trebuie tinut neaparat în pozitie verticala. Suprafetele pe care se aplica trebuie sa fie curate si desprafuite. De asemenea, suprafetele pot fi umede, dar nu înghetate. 
Umezirea suprafetelor de contact, precum si a spumei îmbunatateste aderenta si structura celulara a spumei întarite. Nu se recomanda demontarea tubului înainte de golirea totala. Când se înlocuieste tubul, acesta trebuie agitat energic. Înlocuirea se face prin desurubarea vechiului tub si montarea imediata a celui nou, pentru a preveni patrunderea aerului în pistol. Pistolul se curata folosind Ceresit PU Profi Cleaner. Spuma întarita poate fi îndepartata numai mecanic (ex.: taiere).

INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA
Contine difenilmetan 4,4 % diisocyanate. Daunator la inhalare. Iritanta pentru ochi, sistemul respirator si piele. Poate cauza sensibilizarea pielii. În caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu apa si cereti sfatul medicului. Dupa contactul cu pielea, spalati imediat cu jet de apa cu sapun. Din cauza componentilor gazosi asigurati o ventilare buna pe timpul lucrului. Toate gazele - CO2, propan si butan sunt gaze mai grele ca aerul. Spuma Ceresit TS 62 nu este daunatoare stratului de ozon. Recipient sub presiune. Expunerea la temperaturi mai mari de 500C poate cauza explozie. A nu se gauri sau arunca doza în foc. A nu se pulveriza în preajma unei surse de caldura sau a focului! A nu se lasa la îndemâna copiilor!

DEPOZITARE
Temperatura de aplicare pentru acest produs este de min. + 500C. A nu se depozita la temperaturi mai mari de + 500C. Pentru o pastrare îndelungata, evitati depozitarea la temperaturi de peste 250C si sub -500C.
Depozitati vertical recipientul.

AMBALARE
Tub de 750ml.

DATE TEHNICE

Densitate 17 – 25 kg/m3
Timpul necesar formarii crustei 7-16 min (ca 200C/ RH>30%)
Timp de taiere cca 1 h (RH 93 %) sau 12 h(RH ca 15 %)
Timp de întarire max 24 h
Presiunea exercitata la întarire < 100 N/dm2
Stabilitate dimensionala +/- 5 %
Clasa de rezistenta la foc F (EN 13501-1)
Stabilitatea termica a spumei întarite - 55°C – + 100°C
Temperatura minima de aplicare + 5° C
Conductivitate termica (spuma întarita) 0,030 W/m K
Absorbtie de apa max. 20%
Volum de expandare libera aprox. 45L
Specificații produse
Ambalare Tub
Cantitate 750 ml
Utilizare Interior si exterior