Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Spuma poliuretanica de montaj vara Ceresit TS 61 750ml

Spuma poliuretanica Ceresit TS 61 autoexpandabila pentru montajul tocurilor de usi si ferestre, izolarea si umplerea spatiilor in zidarie, preferabil vara, 750 ml
Producător: Ceresit
Preț vechi: 27,22 lei
20,23 lei

Ceresit TS 61

CARACTERISTICI
• Aderenta deosebita pe majoritatea tipurilor de materiale
• Izolare termica si acustica ridicata
• Rezistenta la umiditate
• Rezistenta la imbatranire
• Usor de folosit si aplicat
Ceresit TS 61 este o spuma poliuretanica monocomponenta, cu intarire la umiditate, semi rigida cu pori inchisi. Spuma poliuretanica este autoexpandabila si pe parcursul procesului de intarire isi dubleaza volumul prin expandare. Adera foarte bine pe lemn, beton, piatra, metale etc. Suprafata suport poate fi umeda, dar nu rece sau inghetata. Exista posibilitatea de a obtine un volum de 35 litri de spuma poliuretanica intarita dintr-un tub de 750 ml, dar aceasta depinde foarte mult de conditiile de lucru - temperatura, umiditatea aerului, spatiu disponibil pentru expandare etc. De cand spuma expandeaza intre 70 si 200% pana la intarirea completa, trebuie luat in considerare un spatiu de expandare suplimentara. Odata intarita, spuma poliuretanica nu este toxica si are proprietati ignifuge.

DOMENII DE UTILIZARE
• Montarea ferestrelor si a ramelor de usi
• Umplerea golurilor
• Etansarea spatiilor deschise in acoperisuri si materiale de izolatie(ex.: panouri sandwich)
• Creeaza bariere fonoizolante
• Umplerea golurilor pe langa tevi
• Fixarea panourilor termoizolante, a placilor de acoperis etc.

MOD DE UTILIZARE
Inainte de aplicare, tubul de spuma poliuretanica trebuie tinut la temperature camerei pe o perioada de cel putin 12 ore. Tubul de Ceresit TS 61 se va agita energic de cca 20 de ori sau timp de 15 sec. Indepartati capacul de plastic al tubului si insurubati prin strangere teava de plastic la tub. In timpul lucrului, tubul trebuie tinut neaparat in pozitie verticala. Suprafetele pe care se aplica trebuie sa fie curate si desprafuite. De asemenea, suprafetele pot fi umede, dar nu inghetate. Dozajul de material este ajustabil prin presarea capacului valvei. De cand spuma poliuretanica expandeaza intre 70 si 200% pana la intarirea completa, trebuie luat in considerare un spatiu de expandare suplimentara. Spuma intarita trebuie protejata impotriva razelor soarelui. Umezirea suprafetelor de contact, precum si a spumei poliuretanice imbunatateste aderenta si structura celulara a spumei intarite. Daca in timpul lucrului se fac pauze de 15-30 min, teava de plastic precum si duza trebuie curatate. Petele de spuma poliuretanica proaspata pot fi curatate folosind Ceresit PU Profi Cleaner. Spuma intarita poate fi indepartata numai mecanic (ex.: taiere).

INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA
Contine difenilmetan 4,4 % diisocyanate. Daunator la inhalare. Iritanta pentru ochi, sistemul respirator si piele. Poate cauza sensibilitate pielii. In caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu apa si cereti sfatul medicului. Dupa contactul cu pielea spalati imediat cu jet de apa cu sapun. Din cauza componentilor gazosi asigurati o ventilare buna pe timpul lucrului. Toate gazele - CO2, propan si butan sunt gaze mai grele ca aerul. Spuma poliuretanica Ceresit PU Profi Montage nu este daunatoare stratului de ozon. Recipient sub presiune. Expunerea la temperaturi mai mari de 500C poate cauza explozie. A nu se gauri sau arunca doza in foc. A nu se pulveriza in preajma unei surse de caldura sau a focului! A nu se lasa la indemana copiilor!

DEPOZITARE
Temperatura de aplicare pentru spuma poliuretanica Ceresit TS 61 este de min. 500C. A nu se depozita la temperaturi mai mari de 500C. Pentru o pastrare indelungata, evitati depozitarea la temperature de peste 250C si sub -500C . Depozitati vertical recipientul.

AMBALARE
500 / 750ml.

DATE TEHNICE

Densitate 30 kg/m3
Timpul necesar formarii crustei 7-16 min (ca 20°C/ RH> 30 %)
Timp de taiere cca 1 h (RH 93 %) sau 18 h(RH ca 15 %)
Timp de intarire max 24 h
Presiunea exercitata la intarire < 300 N/dm2
Stabilitate dimensionala +/- 5 %
Clasa de rezistenta la foc  F (EN 13501-1)
Stabilitatea termica a spumei intarite - 55°C – + 100°C
Temperatura minima de aplicare + 5° C
Conductivitate termica (spuma intarita) 0,030 W/m K
Absorbtie de apa max. 20%
Volum de expandare libera aprox. 65L
Specificații produse
Attribute name Attribute value
Ambalare Tub
Cantitate 750 ml
Utilizare Interior si exterior