Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Spuma poliuretanica de montaj vara Ceresit TS 61 500ml

Spuma poliuretanica autoexpandabila pentru polistiren, montajul tocurilor de usi si ferestre, izolarea si umplerea spatiilor in zidarie, preferabil vara, tub 500ml
Producător: Ceresit
Preț vechi: 21,17 lei
19,04 lei

CARACTERISTICI
• Aderenta deosebita pe majoritatea tipurilor de materiale
• Izolare termica si acustica ridicata
• Rezistenta la umiditate
• Rezistenta la imbatranire
• Usor de folosit si aplicat
Ceresit PU Profi Montage este o spuma poliuretanica monocomponenta, cu intarire la umiditate, semi rigida cu pori inchisi. Spuma este autoexpandabila si pe parcursul procesului de intarire isi dubleaza volumul prin expandare. Adera foarte bine pe lemn, beton, piatra, metale etc. Suprafata suport poate fi umeda, dar nu rece sau inghetata. Exista posibilitatea de a obtine un volum de 35 litri de spuma intarita dintr-un tub de 750 ml, dar aceasta depinde foarte mult de conditiile de lucru - temperatura, umiditatea aerului, spatiu disponibil pentru expandare etc. De cand spuma expandeaza intre 70 si 200% pana la intarirea completa, trebuie luat in considerare un spatiu de expandare suplimentara. Odata intarita, spuma poliuretanica nu este toxica si are proprietati ignifuge.

DOMENII DE UTILIZARE
• Montarea ferestrelor si a ramelor de usi
• Umplerea golurilor
• Etansarea spatiilor deschise in acoperisuri si materiale de izolatie(ex.: panouri sandwich)
• Creeaza bariere fonoizolante
• Umplerea golurilor pe langa tevi
• Fixarea panourilor termoizolante (polistiren), a placilor de acoperis etc.

MOD DE UTILIZARE
Inainte de aplicare, tubul trebuie tinut la temperature camerei pe o perioada de cel putin 12 ore. Tubul se va agita energic de cca 20 de ori sau timp de 15 sec. Indepartati capacul de plastic al tubului si insurubati prin strangere teava de plastic la tub. In timpul lucrului, tubul trebuie tinut neaparat in pozitie verticala. Suprafetele de polistiren pe care se aplica trebuie sa fie curate si desprafuite. De asemenea, suprafetele pot fi umede, dar nu inghetate. Dozajul de material este ajustabil prin presarea capacului valvei. De cand spuma expandeaza intre 70 si 200% pana la intarirea completa, trebuie luat in considerare un spatiu de expandare suplimentara. Spuma intarita trebuie protejata impotriva razelor soarelui. Umezirea suprafetelor de contact, precum si a spumei imbunatateste aderenta si structura celulara a spumei intarite. Daca in timpul lucrului se fac pauze de 15-30 min, teava de plastic precum si duza trebuie curatate. Petele de spuma proaspata pot fi curatate folosind Ceresit PU Profi Cleaner. Spuma intarita poate fi indepartata numai mecanic (ex.: taiere).

DEPOZITARE
Temperatura de aplicare pentru acest produs este de min. 500C. A nu se depozita la temperaturi mai mari de 500C. Pentru o pastrare indelungata, evitati depozitarea la temperature de peste 250C si sub -500C . Depozitati vertical recipientul.

AMBALARE
Tub de 500 ml.

DATE TEHNICE

Densitate 30 kg/m3
Timpul necesar formarii crustei 7-16 min (ca 20°C/ RH> 30 %)
Timp de taiere cca 1 h (RH 93 %) sau 18 h(RH ca 15 %)
Timp de intarire max 24 h
Presiunea exercitata la intarire < 300 N/dm2
Stabilitate dimensionala +/- 5 %
Clasa de rezistenta la foc  F (EN 13501-1)
Stabilitatea termica a spumei intarite - 55°C – + 100°C
Temperatura minima de aplicare + 5° C
Conductivitate termica (spuma intarita) 0,030 W/m K
Absorbtie de apa max. 20%
Volum de expandare libera aprox. 65L
Specificații produse
Attribute name Attribute value
Ambalare Tub
Cantitate 500 ml
Utilizare Interior si exterior