Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Ne pare rau - acest produs nu mai e disponibil in oferta noastra

Membrana autoadeziva Ceresit BT 21

Membrana autoadeziva hidroizolanta Ceresit BT 21 "Allweather" ce asigura o etansare sigura, instantanee, si care poate fi aplicata chiar si pe suprafete de baza umede, pana la -5°C.
Producător: Ceresit
726,15 lei
629,51 lei

CARACTERISTICI

  • poate fi pus in opera pana la -5° C
  • pentru suprafete de baza umede si reci
  • efect de hidroizolare instantaneu si impermeabil la ploaie
  • autoadeziv
  • prelucrat la rece
  • flexibil
  • astupa crapaturile

DOMENII DE UTILIZARE
Pentru izolarea pivnitelor, balcoanelor, loggiilor acoperisului, teraselor, acoperisurilor plate ale garajelor, spatiilor cu umezeala, a zidurilor de sprijin si a garajelor subterane.
Pentru etansarea suprafetelor orizontale si verticale ale constructiilor si a partilor de constructie impotriva umezelii podelei, a apei si pe constructia potrivita; stratul de izolare formeaza o cuva inchisa sau inconjoara constructia pe toate partile. Se foloseste la interior si exterior, ca izolare impotriva umiditatii care urca in capilare si ca bariera de vapori sub sape. In cazul pietrelor cu pori mari, de ex. piatra ponce si piatra Leca, unde se asteapta o aderenta de contact mai mica de 50%, se vor introduce alte sisteme de etansare pasta de hidroizolatie pe baza de bitum.

AMBALARE
Role 15 x 1 m = 15 m2 in cutie.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
Suprafata de baza trebuie sa fie neteda, rezistenta la presiune si curata. Se vor înlatura denivelarile. Eventualele neregularitati trebuie sa fie astupate înainte de grunduire cu mortar de reparatii. În cazul temperaturilor scazute trebuie sa va asigurati ca suprafata de baza nu este înghetata. Toate suprafetele de baza minerale trebuie sa se grunduiasca cu grund Ceresit BT 26 “Allweather”. Suprafetele din metal si material sintetic nu necesita grunduire cu Ceresit BT 26. Suprafetele de baza ude, care se recunosc dupa culoarea închisa si pelicula de umiditate de la suprafata se vor trata cu Ceresit CR 65 - mortar hidroizolant împotriva umezelii de pe verso. Tipul de grunduire depinde de temperatura si suprafata de
baza. Pentru pregatirea suprafetei de baza trebuie consultata si fisa tehnica Ceresit BT 26 grund “Allweather”.

MOD DE APLICARE
Înainte de lipirea membranei se va verifica daca suprafata de baza grunduita este uscata suficient (aceasta însemnând ca grunduirea nu are voie sa se decoloreze în timpul contactului) si daca este capabila de aderenta. Astfel, se lipeste o fâsie mica din banda de etansare pe grunduire, se preseaza si se dezlipeste. În caz ca se desprinde mai mult de
50% din grundul de pe suprafata de baza, acesta nu prezinta o aderenta suficienta. În acest caz, lipirea membranei va trebui sa aiba loc mai târziu. O aderenta suficienta este data de desprinderea doar a partii de jos a suprafetei de baza. În cazul în care lipirea are loc de dimineata se va observa o eventuala formare de roua pe grunduire. Ea poate aparea în conditii climatice nefavorabile, îndeosebi în îmbinarile de la pereti si postament. Deoarece în acest caz nu se poate realiza lipirea, trebuie ca înainte sa se creeze o suprafata de baza uscata, de exemplu prin uscare/ evaporare.
Se taie membrana Ceresit BT 21 “Allweather” pe un suport de scândura cu un briceag ascutit în functie de marimea si lungimea cerute, iar apoi se ruleaza la loc. În toate colturile si marginile se lipeste înainte de aplicarea propriu-zisa o fâsie de întarire lata de cca 30 cm. Aceasta poate fi decupata din membrana Ceresit BT 21 “Allweather”. Membrana se lipeste de suprafata de baza prin desprinderea simultana  a hârtiei de protectie de pe toata suprafata. Materialul Ceresit BT 21 se aplica pe pereti pe vertical de sus în jos.
Se vor respecta urmatorii pasi:
• Se va desprinde hârtia de protectie de la începutul benzii încet si regulat pe o lungime de cca 1m si se va rula.
• Membrana se va aplica cu partea adeziva pe suprafata de baza si se va desprinde mai departe hârtia de protectie.
• Apoi se va presa începând din centru, de exemplu cu o perie sau o bucata de material textil, astfel ca bulele de aer si cutele dintre suprafata si folie sa fie evitate si sa se obtina
imediat o aderenta buna.
• În final se va presa puternic întreaga banda, de exemplu cu o rola de cauciuc. Se va rula cu deosebita grija suprapunerea celor doua benzi, lata de cel putin 5 cm.
Închiderea din partea de sus a benzii se va asigura în cazul suprafetelor verticale cu Ceresit CA 22 Fixband sau Ceresit CA 23 Alu-Fixband. Alternativ se pot utiliza profile de tencuiala sau scânduri. Ca protectie pentru Ceresit BT 21 se va utiliza Ceresit CA 21 banda de protectie si egalizare. În cazul utilizarii unei izolari termice suplimentare, de exemplu cu placi de polistiren extrudat, acestea se fixeaza cu Ceresit CP 43.

Nota
Ceresit BT 21 membrana de etansare “Allweather” se va pune în opera doar în cazul în care suprafata de baza este uscata iar temperaturile sunt între -5°C si +30°C (totusi nu sub influenta directa si puternica a razelor soarelui).
Sistemele de etansare autoadezive, precum Ceresit BT 21, trebuie depozitate pe timp de vara la racoare, deoarece stratul de adeziv plastic se încalzeste la caldura, mai ales
sub influenta razelor soarelui, ceea ce îngreuneaza punerea în opera. În cazul temperaturilor joase Ceresit BT 21 se va depozita pe cât posibil la o temperatura medie înainte de punerea în opera. În caz ca aceste conditii de depozitare si punere în opera pentru benzile Ceresit BT 21 sunt respectate, acesta poate fi utilizat timp de un an.

RECOMANDARI
Toate datele au fost obtinute la o temperatura de + 20°C si o umiditate relativa de 60%.
Proprietatile amintite se bazeaza pe experiente practice si controale tehnice de specialitate. Utilizarea corecta si eficienta a produselor noastre se afla în afara domeniului nostru de influenta. De aceea se va testa produsul prin probe suficiente. O aderenta cu adevarat perfecta nu poate fi obtinuta nici din indicatiile acestei fise tehnice, nici dintr-o asistenta tehnica verbala. În cazul în care apar probleme, aveti nevoie de asistenta.
Se recomanda a se efectua probe.

DEPOZITARE
Ceresit BT 21 membrana de etansare “Allweather” trebuie transportata si depozitata corect. Pâna la punerea în opera benzile de etansare trebuie ferite de presiune, caldura si umiditate.
Pe timp de vara Ceresit BT 21 se va depozita, pâna la punerea în opera, în încaperi racoroase. În cazul temperaturilor joase Ceresit BT 21 se va depozita pe cât posibil la o temperatura medie. Cutia de protectie se va îndeparta abia la locul unde se va pune în opera.

AMBALARE
Role 15 x 1 m = 15 m2 în cutie

DATE TEHNICE
Material de baza: Folie de polietilena rezistenta la rupere, dublu laminata cu masa de etansare si masa adeziva plastica din bitum si cauciuc

Culoare  Negru
Dimensiuni 

grosime: cca. 1,5 mm 

latime 1,0 m

Greutate cca. 1,7 kg/m2
Rezistenta la temperatura -20° C pâna la + 80°C
Temperatura de punere în opera -5° C pâna la +30° C
Astupare crapaturi > 5 mm
Procedeu de îndoire la nici o rupere, respectiv rece la 0°C desprindere a foliei de etansare de pe suport
Permeabilitate la vapori de apa (WDD) cca. 0,11 g/m2d
Coeficient de rezistenta la difuziune a vaporilor de apa cca. 240000
Valoare a grosimii stratului de aer echivalenta cu difuziunea vaporilor de apa cca. 350 m
Rezistenta la presiunea apei  1 ora 7,0 bar (0,7N/mm2)
  24 ore 4,0 bar (0,4 N/mm2)
  72 ore 5,0 bar (0,5 N/mm2)
Comportare la incendiu Clasa B2


Produs agrementat tehnic la ICECON BUCURESTI cu nr. AT 016-03/181 - 2006

Specificații produse
Ambalare Rola
Cantitate 15 m
Utilizare Interior si exterior