Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Ne pare rau - acest produs nu mai e disponibil in oferta noastra

Lac lemn Thomsit PP90

Ulei de impregnare Thomsit PP90 pentru parchet, bambus, pluta si suprafete de lemn, bidon 2,5L
Disponibilitate: Stoc epuizat - pe lista de așteptare și se va expedia când va fi din nou în stoc.
Cerere preț

Thomsit PP90

CARACTERISTICI
Thomsit PP90, Protectie ridicata este o solutie de impregnare a lemnului pe baza de ulei si ceara naturale, modificate si hidrocarburi nearomate.

DOMENII DE UTILIZARE
Thomsit PP90, este o solutie universala, pentru toate tipurile de lemn de esenta moale, tare si exotica, pentru suprafete cu trafic normal si intens,
pentru interior, de ex. parchet, OSB, scanduri pentru pardoseli, parchet industrial, pardoseli din pavaj de lemn, mobilier, scari, spatii de lucru, rafturi, glafuri de fereastra, lemn incleiat. De asemenea foarte indicat pentru pluta, bambus si cotto.

MOD DE APLICARE
Thomsit PP90 este foarte usor de aplicat, rezultand o suprafata luminoasa, satinata, rezistenta la alunecare, cu posibilitate de asezare rapida a obiectelor, rezistenta la apa si murdarie, impregnare buna, actiune de reglare a umiditatii, accentueaza caracterul natural al lemnului, fara urme galbui sau negre pe lemn, cu efect de impregnare, protectie si intretinere.
Conditii preliminare: Lemnul netratat trebuie sa fie slefuit uniform (granulatie slefuire finala 120/150), uscat si fara reziduuri, de ex. praf, murdarie sau grasime. Umiditatea lemnului nu trebuie sa depaseasca 10-12%. Thomsit PP90 se aplica la o temperatura de minim +18ºC, manual sau cu dispozitiv, iar umiditatea relativa a aerului nu trebuie sa depaseasca 60%.
Etape de pregatire necesare: Parchetul sau pardoselile din pavaj de lemn ce urmeaza a fi renovate trebuie sa fie slefuite cu hartie sau benzi abrazive (granulatie 36/60/80/100/120), parchetul nou montat si parchetul din lemn masiv (cu granulatie 36/60/80/100/120) iar parchetul prefabricat netratat recent montat (cu granulatie 100/120).
Aspirati suprafata, nu umeziti! Pentru indepartarea resturilor de praf, rezultat ca urmare a slefuirii, recomandam servetele antistatice.
Lemnul masiv incleiat si placat absoarbe uleiul in mod diferit si pot aparea diferente de nuanta. Efectuati intotdeaua un test.
Pentru mai multe detalii despre instructiunile pentru suprafetele normal absorbante sau puternic absorbante, va rugam consultati departamentul  tehnic.
Unelte pentru aplicarea uleiului Thomsit PP90: pensula, rola mohair, discuri (bej, alb, verde si negru), masina de slefuit cu un singur disc, discuri pentru slefuire manuala 160x220 (bej si alb), blocuri de slefuit.
Consum: In functie de gradul de absorbtie al suprafetei pentru aplicare cu spatula aproximativ 30 g/mp. In cazul aplicarii cu pensula sau rola
aproximativ 80 g/mp pentru fiecare aplicare (strat uniform si subtire).
Temperatura de prelucrare si timpul de uscare: Suprafata impregnata se poate folosi dupa aproximativ 2 zile iar covoarele si mobila se vor aseza dupa aproximativ 14 zile.
Timpul de uscare este valabil pentru o temperatura de +20ºC si o umiditate relativa a aerului de 55%.
Curatare si intretinere: In primele 10 zile suprafata nu trebuie curatata cu apa. Intretinerea ulterioara se realizeaza cu Thomsit PP95 (pentru  suprafete mate).
Depozitare: Daca recipientele sunt depozitate, inchise in locuri uscate si racoroase, termenul de valabilitate este de cativa ani.
Masuri de precautie: A nu se lasa la indemana copiiilor.
Pastrati carpele absorbante, discurile si alte unelte in recipiente inchise.
In caz contrar sunt autoinflamabile.

Fisele tehnice de siguranta sunt puse la dispozitia specialistilor, la cerere.
Clasa poluare apa 1, Giscode Ö60.
Continut conform recomandarii UE: acizi grasi, C6-19, saruri de cobalt (2+), 2-butan-onoxim.

AMBALARE
Bidoane plastic de 2,5 L si 10 L.

TERMEN DE VALABILITATE
In conditii de depozitare corespunzatoare (spatii uscate si racoroase, in recipientul original inchis) perioada de valabilitate este de 1 an.

Specificații produse
Ambalare Bidon
Cantitate 2,5 L
Utilizare Interior