Telefoane comenzi: 0768.398.398 / 0720.078.178

Ne pare rau - acest produs nu mai e disponibil in oferta noastra

Lac de parchet Thomsit PP55 10L

Lac de parchet pe baza de apa, poliuretanic, semi-mat sau ultra-mat, destinat traficului mediu, bidon 10L
Disponibilitate: Stoc epuizat - pe lista de așteptare și se va expedia când va fi din nou în stoc.
Cerere preț

CARACTERISTICI

 

Thomsit PP55 este un lac de parchet pe baza de apa, semi-mat sau ultra-mat. Este odispersie poliuretanica monocomponenta, gata preparata.

DOMENII DE UTILIZARE
Thomsit PP55 lac pe baza de apa este indicat pentru parchet, pardoseli dinlemn, scari si lemn în interior. Partial indicat pentru lemnul exotic,de ex. numai cu continut redus de ulei. Efectuati întotdeauna untest preliminar! În special pentru lemnul cu nuanta naturala (de ex.artar) si bambus, Thomsit PP55 este indicat si ca grund (amorsa). Pentrua intensifica nuanta naturala a lemnului (de ex. stejar) aplicati întâiun strat de grund Thomsit PP20. Thomsit PP55 este un lac pe baza deapa pentru trafic normal si intens, cu uscare foarte rapida, capacitatemare de umplere, usor de aplicat, poate fi slefuit foarte bine, rezistentla apa si substante chimice folosite în gospodarie si zgârieturi,rezistent la urme de tocuri de încaltaminte, rezistent la alunecareconform DIN 18032, partea a doua. Întarire completa dupa aproximativ 3zile, nu este periculos pentru mediu.

MODDE APLICARE
Agitati bine înainte de aplicare. Suprafata ce urmeaza a fi tratata trebuie safie curata si uscata (fara urme de substante chimice de curatare).
Folositi granulatie 100-120 pentru slefuirea finala. Pentru lemnulcu capacitate de absorbtie foarte ridicata, de ex. fag, artar sau frasinnu folositi spatula.
1. Amorsare: Dacase doreste o nuanta calda a lemnului, de ex. lemn de stejar, grunduitisuprafata cu Thomsit PP20.
a) Aplicati 2 straturi de Thomsit PP55, aproximativ 50 g/mp per strat.
b) Aplicati 1 strat de Thomsit PP55 sau PP20, cel putin 100 g/mp,în functie de capacitatea de absorbtie a lemnului.
2. Stratul final:Aplicati 2 (3) straturi de amestec Thomsit PP55 cu rola sau pensula,aproximativ 130 g/mp per aplicare. Thomsit PP55 poate fi aplicat deasemenea cu pistolul pulverizator. Se acorda consultanta individuala.
Nota: Timpul de asteptare între aplicarea straturilor nu trebuiesa depaseasca 12 ore. În caz contrar, este necesara slefuirea înaintede aplicarea lacului (slefuire cu granulatie 120).
Nu se slefuieste suprafata dupa grunduire. Slefuirea se realizeaza numai înaintede aplicarea stratului final! (discuri slefuire si benzi cu granulatia120). Consum total: min. 360 g/mp (grund + strat final).
Timpul de uscare: Dupa aplicarea grundului cu rola saupensula aproximativ 2 ore. Dupa aplicarea straturilor finale aproximativ2-4 ore, dar nu mai mult de 12 ore. În caz contrar este necesaraslefuirea suprafetei. Suprafata poate fi folosita (cu grija) dupaaproximativ 4 ore, partial dupa aproximativ 1 zi iar covoarele pot fiasezate pe suprafata dupa aproximativ 3-5 zile. Durabilitatea simentinerea calitatii suprafetelor lacuite depind de modul cum suntfolosite în primele zile. 
Timpul de uscare mentionat este valabil pentru o temperatura de +20ºC si oumiditate relativa a aerului de 55%. Asigurati aerisirea corespunzatoare.Fara curenti de aer! O umiditate relativa a aerului mai crescuta sau otemperatura mai redusa determina întârzierea procesului de uscare.
Unelte de aplicare: Pentru aplicarea lacului Thomsit PP55: spatulapentru aplicare rapida, inoxidabila; rola si pensula. Pentru obtinereacelor mai bune
rezultate folositi doar unelte corespunzatoare. Curatati unelteleimediat dupa folosire cu servete absorbante, dupa care spalati abundent cuapa.
Agenti de slefuire: Benzi abrazive, role, discuri, de diferite tipuri.
Temperatura de aplicare: Temperatura de aplicare a lacului PP55 trebuie safie situata între +15ºC si +30ºC.
Curatare si întretinere: Recomandam Thomsit PP80 pentru suprafete lucioasesi semilucioase.
Se foloseste cel mai devreme dupa aproximativ 3-5 zile de laaplicarea stratului final de lac.
Nu garantam obtinerea rezultatelor în cazul folosirii de alte produseîn afara produselor Thomsit pentru curatare si întretinere.
Recomandam de asemenea în cazul zonelor foarte expuse la murdarie (înspecial zonele de acces) folosirea unor covorase de protectie,pentru scaune pastile de pâsla protectoare iar pentru scaunele debirou folosirea de roti speciale conform DIN 68131.
Fisele tehnice si instructiunile de întretinere sunt disponibile la cerere.
Lacuirea ulterioara: Lacuirea ulterioara cu Thomsit PP55 se facedupa curatare si slefuirea suprafetei (granulatie 100). Parchetul uzat silacuit trebuie sa fie slefuit înainte de aplicarea lacului. În cazulparchetului prefabricat (prelacuit) verificati mai întâi (se recomandaconsultanta individuala).
Masuri de precautie:
A nu se lasa la îndemâna copiiilor. Asigurati aerisirea corespunzatoareîn timpul aplicarii si dupa. Nu inhalati! Evitati contactul cu pielea siochii, în
caz de contact spalati imediat zonele afectate. Nu deversati produsulîn canalizare, apa sau sol. Recipientele se trimit golite la centrelede reciclare. Resturile neuscate de lac se trimit la centre specialede îndepartare a deseurilor.

DEPOZITARE
A se depozita în locuri racoroase si uscate (temperatura de depozitaresi transport între +6ºC si +30 ºC). Perioada de valabilitate aprodusului pastrat în ambalajul original închis este de 6 luni. Recipienteledeschise se închid bine si se folosesc cât mai curând.
Clasa poluare apa 1, Giscode: W3+.
A se proteja de înghet!

AMBALARE
Bidoane plastic de 5 L si 10 L.

TERMEN DE VALABILITATE
In conditii de depozitare corespunzatoare (spatii uscate si racoroase,în recipientul original închis) perioada de valabilitate este de 6 luni.

 

 

Specificații produse
Ambalare Bidon
Cantitate 10 L
Utilizare Interior